Voksne som ser – en annerledes fagdag om seksuelle overgrep

Fagdagen innledes av et foredrag utviklet av Marianne Finstad og Gro Harestad som er tilknyttet Landsforeningen mot seksuelle overgrep.

Foredraget gir innblikk i overgrepsproblematikken og hvordan man i arbeid med barn og unge kan være trygge voksne som ser. Deretter spilles dokumentarforestillingen “Man er først og fremst menneske – et vitnesbyrd”.

Om forestillingen;
I et rom står det en to kvinner og en mann. Tilsynelatende helt vanlige; kanskje går de skole eller er i jobb, kanskje er de samfunnsengasjert eller interessert i fotball.

Under huden er det noe mer. En bakgrunn som han eller hun har til felles med mange, mange andre.

“Man er først og fremst menneske – et vitnesbyrd” er en dokumentarforestilling som speiler refleksjoner i møtet med tre informanter som ble utsatt for overgrep i barne og ungdomsårene. Det er en forestilling om hemmeligheter som ikke lengre er hemmelige, og menneskene som ble berørt.

I løpet av 45 minutter blir vi kjent med tre ulike individer. Tre skuespillere arbeider mot å gi en innsikt i disse. De sjonglerer mellom ulike roller med mål om å danne en forståelse for tre liv.

Fagdagen avsluttes med ettersnakk hvor tilknyttede fagfolk og kunstnere i prosjektet deltar.

Produsert av Aimée Kaspersen Produksjoner
Konsept, manus, regi: Aimée Kaspersen
Skjønnlitterære deler i manus: Jan Arild Gundersen
Komponist: Egil Stenhaug Strand
Skuespillere: Sindre Karlsholm/Jon Vegard Hovdal, Lisa Thun/Gunhild Hjertaas og Siri Schnell Juvik/Emilie Mordal.

Restriksjoner:
Nedre aldersgrense 14 år

Scroll to Top