Det blir høytid og julestemning av det riktig gode slaget når Notodden Blues Festival inviterer to av Telemarks vakreste sangstemmer og noen av landets beste musikere til julekonsert på Bok og Blueshuset.

Aasmund Nordstoga og Anne Gravir Klykken er to av Telemarks mest anerkjente og folkekjære sangere. Med sin inngående kjennskap og forståelse for tradisjonell sang og folkekultur fra Telemark vet de å trollbinde sitt publikum fra scenen. Sammen med musikerne Frøydis Grorud, kanskje mest kjent fra «Beat For Beat» på NRK, på saksofon og fløyte og tangentmester Torjus Vierli (Sigvart Dagsland, Sissel Kyrkjebø, Anne Grete Preuss) vil de skape en vakker inngang på jula.

Tradisjonell julefeiring i Telemark er hovedfokus i denne konserten. Det blir gjenhør med mange av de norsktekstlige julesangene som brukes i dagens julefeiring, samtidig som de henter frem sanger som kanskje har gått i glemmeboka. Aasmund Nordstoga bidrar også, slik som bare han kan det, med høytlesning og historier fra Telemark på en av landets vakreste dialekter.

Dette har vært et vanskelig år for oss alle. Distanse har på alle måter vært tidens melodi, og flere av oss som vil kanskje streve litt med å finne den julestemningen som vi er vant med. Notodden Blues Festival har derfor lyst til å sette opp en forestilling som kan by på noe helt spesielt i førjulstiden. Noe som er hyggelig, nært, varmt og vakkert. Denne konserten kan kanskje hjelpe litt til med det.

Notodden Blues Festival arrangerte julekonsert med Vintermåne i Bok og Blueshuset også i 2014. Det ble veldig populært. Konserten ble fort utsolgt. Derfor kan det kanskje være en god ting å gjenta i år. Hvis du leter etter den riktige julestemningen er dette en god konsert å få med seg i år. Vintermåne kombinerer julebudskapets høytidsstemning med julefestens munterhet. Dette er høytid med humør. Gled deg til en kveld fylt med ren julemagi i et stemningsfullt pyntet Bok og Blueshus.

Dørene åpner kl 19.00 denne kvelden og konserten starter kl 20.00.

Aasmund Nordstoga – vokal og fortelling

Anne Gravir Klykken – vokal
Frøydis Grorud – sax, fløyter
Torjus Vierli – tangenter

Scroll to Top