Bokåret 2019  er godt i gang, og vi har gleden av å invitere til det første litteraturarrangementet på biblioteket denne våren med en storartet Vesaas – kveld!

Hans Herbjørnsrud holder foredraget «Å veksa opp med Vesaas». Åste Hammer kåserer over et dikt av Tarjei Vesaas, og Halldis Moren Vesaas er temaet når Olav Vesaas intervjues av Harald Nordbø.

Arrangementet er støttet av Bokåret 2019, Nasjonalbiblioteket, og er et samarbeid mellom Notodden litteraturforum og biblioteket.

Alle er hjertelig velkommen! Gratis inngang.

Hans Herbjørnsrud er født i Heddal i Telemark i 1938, og debuterte i 1979 med novellesamlingen Vitner.

Han er utdannet lærer, men livnærer seg i dag som forfatter og bonde. Herbjørnsrud skriver både på bokmål og nynorsk, og hans noveller er oversatt til flere språk, blant annet russisk, tysk, engelsk og fransk. Herbjørnsrud regnes som en av våre aller fremste novelleforfattere, og utmerker seg særlig innenfor de lengre novellene.

Olav Vesaas var i nesten 30 år kulturmedarbeidar i NRK, men er no forfattar på heiltid.

Han har skrevet flere bøker om Halldis Moren Vesaas og Tarjei Vesaas: “Tarjei Vesaas om seg sjølv” (1985), “Løynde land – ei bok om Tarjei Vesaas” (1995) og “Å vera i livet : Ei bok om Halldis Moren Vesaas” (2007). Olav Vesaas har også redigert flere bøker med tekster av foreldrene Tarjei og Halldis Moren Vesaas.

Harald Nordbø Harald underviser i norsk på Notodden videregående skole. Han er godt kjent med Vesaas – universet.

Scroll to Top