Arrangør: Teater Ibsen

«Refusert»

Hvordan skal du kunne snu noe på hodet, når det allerede står på hodet?, spør hovedpersonen i Tommy Sørbøs nyskrevne teaterstykke «Refusert». 

Refusert er en tragikomisk monolog, der skuespilleren Lars Sørbø forteller historien om en multikunstner som starter sin karriere med å imitere Kong Olav for sin dødssyke mor. Som ung og fremadstormende futurist forsøker han å lage verdensrevolusjon i byens mest trafikkerte kryss, før han ender som programleder for et show der kunst, politikk, opplysning, religion og underholdning flyter sammen til et verdensomspennende kunstverk. 

Lars Sørbø spiller over tretti ulike karakterer i dette stykket. Her møter vi alt fra kroppsvæskeorienterte kunstkuratorer, selvhøytidelige kunstformidlere og hippe kritikere til kjente personer som Erik Bye, Kong Harald, Dag Solstad, kriminalreporter Olav Rønneberg og standupkomiker Dagfinn Lyngbø.

Refusert er en klassisk hybris-skjebne. Det handler om et menneske som vil for mye, og som til slutt går til grunne i sin egen suksess. På sin ferd avslører han imidlertid løgner og illusjoner i en verden der narren har gjort seg selv til konge, og hvor kunstnerens forsøk på å snu opp ned på virkeligheten blir umulig. 

En løsning kunne kanskje være å stille Donald Trump for retten, siden han gjennom sin absurde oppførsel har gjort det umulig for komikere å parodiere ham. Men det nytter ikke. Ikke en gang når det viser seg at gjenferdet av Vidkun Quisling dukker opp og hyller Trumps talegaver.  

  

 

Scroll to Top