Arrangør: Teater Ibsen

Heftig vennskapsduell med mye humor.

Advarsel: Å kjøpe et samtidskunstverk verdt en hel årslønn, kan sette de beste vennskap på en stor prøve.

Få ting kan få så mange ellers sindige mennesker til å bli så rasende som å vise de noe de ikke liker, og insistere på at det er kunst. Dette er utgangspunktet for KUNST av Yasmina Reza.

Serge har kjøpt et maleri. Det er VELDIG dyrt og moderne. Så moderne at det ser mest ut som et hvitt lerret. Serge er overbevist om at dette er kunst. Bestekompisen Marc mener han er blitt lurt opp i stry, akkurat som keiseren med sine ikke-eksisterende nye klær. Sistemann i kompistrioen, Ivan, vet ikke heilt kva han meiner og vil helst ikke være uenig med noen. Etterhvert fører det hvite maleriet til at vennskapet mellom de tre mennene rakner fullstendig.

KUNST er et teaterstykke om kunst, statusjag og fasadespill. Men mest av alt er det en framstilling om hvor mye sannhet et vennskap toler. Publikum kan forvente en skarp og veldreid komedie.

Stykket har vunnet det meste som kan vinnes av prestisjetunge priser og blir regnet som en moderne klassiker.

Yasmina Reza

Yasmina Reza er en av verdens mest spelte nålevende dramatikere. KUNST ble først spilt i Frankrike i 1994. Siden har stykket gått sin seiersgang verden rundt, og var blant annet en publikums- og kritikersuksess på Nationaltheatret høsten 2011. Stykket har vunnet det meste som kan vinnes av prestisjetunge priser og blir regnet som en moderne klassiker.

Scroll to Top