T. Singer-festivalen og Notodden bibliotek inviterer til T. Singer-aften 5. november, for å markere Dag Solstads 80 år. Det blir en litterær samtale om humoren og alvoret i Solstads forfatterskap, med forfatterne Selma Lønning Aarø, Mattis Øybø og flere. Etter samtalen blir det konsert med Stian Johansen & John Olav Hovde med Band Liksom!

Selma Lønning Aarø har utgitt en rekke bøker i ulike sjangere, og har skrevet både for voksne og barn. Vill ni åka mera? (2003), har blitt betegnet som Aarøs gjennombrudd. Med denne romanen ble hun også nominert til Brageprisen. Aarø har i en årrekke vært spaltist i Dagbladet og Klassekampen. Hun er kjent for sin selvironiske og humoristiske stil.
I 2021 ga hun ut romanen Privatlivets fred, en bok om å være forfatter – og å bli utsatt for en forfatter. Skrevet i forlengelse av en sterk feministisk tradisjon, kommenterer den også debatten om liv og litteratur.

Jens M. Johansson debuterte i 2002 med novellesamlingen Bisettelsen har funnet sted, der novellene kretset rundt en manns plutselige dødsfall på en kinarestaurant. Frode Grytten beskrev samlingen som en pangdebut. To år senere kom han med den rare, vakre og ambisiøse romanen Trøst. Romanen ga Johansson Tidenprisen og ble kalt ekstraordinær, fantastisk og feministisk da den kom ut i Sverige. En liten bok om lengsel (2007) høstet takketaler fra landets litteraturkritikere, og den kritikerroste Den andre etablerte Johansson som en av samtidens mest elegante og viktige penneførere i Litteratur-Norge. Siden har han fulgt opp med de kritikerroste romanene Bryllup og begravelser (2013), Et godt liv (2016) og Lavterskeltilbud (2019). For sistnevnte ble han nominert til P2-lytternes romanpris.

Mattis Øybø debuterte i 2003 med romanen Alle ting skinner. Romanen Ingen er alene (2007) er utgitt i Danmark, mens Karin og Kareem (2010) er oversatt til svensk. I 2017 utkom Elskere, som fikk strålende anmeldelser. I 2021 ga han ut sin femte roman, Den siste overlevende er død.

Stian Johansen & John Olav Hovde med Band Liksom er Stian Johansen (vokal, tekst), John Olav Hovde (vokal, tekst, gitar), Gøran Grini på tangenter, Stig Sjøstrøm på trommer og perkusjon og Halvor Nordal Strand på bass og elektronikk. I februar 2021 ga de ut sin første singel, «Den som ikke gråter nå er dau».

Forfatter Stian Johansen fra Skien og artist John Olav Hovde fra Brevik har skrevet sammen siden høsten 2019. De har samlet et band av erfarne og profesjonelle musikere fra Telemark: Gøran Grini (Midnight Choir, Paal Flaata, Chip Taylor), Halvor Nordahl Strand (Leprous), Stig Sjøstrøm (Vidar Busk, Daniel Eriksen, Virud&Vold). Repertoaret er en blanding av dikt og rock. Diktrock på en sonisk skulder! Formen og uttrykket er inspirert av amerikansk musikk som for eksempel Wilco, R.E.M., Tom Waits.

Johansen har gitt diktbøker, noveller og romaner. Siste utgivelse Skilsmissedalen (2021). John Olav Hovde har gitt ut musikk i over 20 år. Siste utgivelse Faen, pappa! (2020).

Scroll to Top