Peps Persson var en av Sveriges mest folkekjære artister, helt siden «Hög standard» og «Spår» ble utgitt på 70-tallet. Da folk i Skåne ble invitert til å velge en «landshøvding,» havnet Peps øverst på lista, foran Zlatan. Den berømte artisten Timbuktu regner Peps som sin viktigste inspirasjonskilde.

I årevis turnerte Peps land og strand i Sverige med Blodsbandet, og hadde mange konserter i Norge, bl a på Notodden. Men Peps var lite interessert i oppmerksomhet omkring sin person, svært få journalister fikk besøke ham i huset langt inne i skogen i Skåne, der han bodde.

I denne filmen får vi et åpenhjertig møte med Peps, basert på lange, sene kvelder og gode samtaler, hvor Peps bl a forteller om farens betydning, musikken, politikk, tro, håp og kjærlighet. Vi møter også trommeslager Bosse Skoglund og bassist Rolf Alm fra Blodsbandet, og Timbuktu.

Her forteller også Peps og Bosse hvordan den skandinaviske reggaen ble unnfanget under en biltur til Norge.

Peps var en av de første som opptrådte med blues- og reggaemusikk i Skandinavia, like suveren på gitar som på munnspill. Og ikke minst er det Peps’ udødelige tekster på klingende skånsk som er inspirasjon for filmen «Samma sång.»

Dessverre gikk Bosse Skoglund bort på sin 85 års dag den 10. april, og Peps den 27. juni, akkurat idet filmen var ferdig. «Samma sång» er derfor også et siste møte med to legender i skandinavisk musikkliv.

Filmen er 83 minutter
Filmstart 15:30
Pris: 120,-

Scroll to Top