Velkommen til en reiselivsdag på biblioteket der du får inspirasjon til flotte reiseopplevelser ute i den store verden og i Norge. Dagen byr på spennende bildeforedrag, informasjonsstands og reiselitteratur-utstillinger. Barnas turlag vil være til stede hele dagen. Dette arrangementet er et samarbeid mellom Frivilligsentralen og biblioteket.

PROGRAM

11.30 Åpning

11.45 “Yogareiser” – Elisabeth Fosse

Elisabeth Fosse fra Yogafabrikken forteller om sine erfaringer som både deltaker og fotograf. Hun er lidenskapelig opptatt av yoga og måten kroppen har nytte av denne formen for trening. Yogareiser kan gi unike opplevelser.

12.30 “Etiopia på Afrikas horn  – kaffens hjemland” – Elever fra Notodden VGS

Elevene forteller om en reise i kultur, store kontraster til vår lille hjemby, en reise med sterke opplevelser og mye glede. Alternativt Dagsverk har gjennom flere år bidratt til å gi brannskadde barn nytt liv.

 13.30 “Balkan og Serbia med hud og hår” – Olav Goberg og trubadur Stefan Starčić  fra Serbia

Olav Goberg har foretatt over 100 reiser til Balkanområdet og har hatt et tett forhold til området over flere tiår – også da Balkankrigen raste. Han har skrevet om sine mange opplevelser og menneskemøter på Balkan i boken “Mellom dannelse og forbannelse” som ble utgitt sommeren 2017. I tillegg er han grunnlegger av “Serbia World Music Festival” som startet som et fredsprosjekt og har etterhvert blitt et populært årlig arrangement. Han snakker språket flytende og har et stort nettverk i alle de eks-jugoslaviske landene, noe som gjør ham til mer enn en vanlig reiseleder. Han har hatt med utallige grupper til Balkanområdet både for fornøyelse, musikkutveksling, historie, fredsprosjekter og veldedige formål.

Stefan Starčić , 24 år, født og oppvokst i Serbia, i byen Gornji Milanovac. Stefan har en lidenskap for nasjonal dans og musikk, og serbisk nasjonaldans har han holdt på med siden han var 5 år. Kjærligheten til tradisjonell serbisk musikk førte videre til at han begynte å spille gitar og synge selv.

 15.00 «På villspor i Venezia- med kamera som reisefølge» – John Arne Nyhammer

I arkivet til fotografen og skribenten John Arne Nyhammer er det en stor overvekt av bilder fra Italia, spesielt fra Venezia. Han liker å havne på ukjente steder og utforske historier og hendelser han har hørt og lest om. Å havne på villspor er en ekstra bonus.

 

 

 

Scroll to Top