Tone Selboe.  Foto: Sturlason.  Kagge forlag           

Med blikket festet på livet! Tone Selboe om Virginia Woolf

 

Tone Selboe har lenge befattet seg med Virginia Woolf og kommer til oss for å fortelle oss mer om et av sine store forbilder. Virginia Woolf skildret menneskesinnet med en helt unik nærhet og ærlighet, men hun kunne også være vittig og satirisk. Både som person og forfatter utfordret hun samtidens oppfatning av kvinnerollen.

Tone Selboe er professor i allmenn litteraturvitenskap ved Universitetet i Oslo, og ble i 2010 kåret til en av landets mest inspirerende forelesere av Morgenbladet. Hun har skrevet en rekke bøker, blant andre Karen Blixen (1999) og Verdenslitteratur (2007, med Jon Haarberg og Hans Erik Aarset). Camilla Collett. Engasjerte essays (2013) ble nominert til Kritikerprisen i klassen beste sakprosabok for voksne. I 2015 utkom Hva er en roman.

Biblioteket skal følge myndighetenes smittevernråd under arrangementene og vi anbefaler publikum å kjøpe billett på forhånd!

PÅ SPORET AV VÅR LITTERÆRE ARV:

Til alle tider har forfattere latt seg inspirere av dem som har gått foran, helt fra antikken til våre dager. Referansene er mange, ofte er de skjulte, desto større er lesegleden når slike sammenhenger oppdages.

Velkommen til PÅ SPORET AV VÅR LITTERÆRE ARV. Kr. 110 pr. kveld, studenter kr. 60.

PÅ SPORET AV VÅR LITTERÆRE ARV er støttet av Nasjonalbiblioteket,  Fritt Ord og  Norsk Kulturråd og Notodden kommune.

Denne arrangementserien er et samarbeid mellom prosjektgruppa: Inger Løken,  Kirsti-Nina Frønæs og Marianne Nedler Tinnes  og  Notodden bibliotek.

Scroll to Top