“Grutte Gråskjegg”. Illustrasjon fra Draumkvedet. Gerhard Munthe.  Wikimedia commons

Det gåtefulle Draumkvedet

 

Norges fremste balladeforsker, Olav Solberg fra Bø, vil sette Draumkvedet inn i en større europeisk sammenheng.

Folkemusikerne Eli Storbekken og Halvor Håkanes vil berike opplevelsen gjennom fremføringer av Draumkvedet og andre middelalderballader.

 

Hvorfor fengsles vi fortsatt av Draumkvedet?

Middelalderballaden Draumkvedet har overlevd i generasjoner, og det til tross for at den ble forbudt under reformasjonen. Likevel levde balladen sitt eget liv på folkemunne, og ganske særlig i Telemark. Hvorfor?

Fortellingen om Olav Åstesons reise er i seg selv fengslende, samtidig som det mystiske, det uforklarlige i innholdet sier noe om hvordan det er å være menneske i en verden full av både fristelser og motgang.

Hjertelig velkommen!

 

PÅ SPORET AV VÅR LITTERÆRE ARV:

Til alle tider har forfattere latt seg inspirere av dem som har gått foran, helt fra antikken til våre dager. Referansene er mange, ofte er de skjulte, desto større er lesegleden når slike sammenhenger oppdages. Gjennom høsten vil vi vise hvordan vår litterære arv gjenbrukes i dagens litteratur, film og dataspill.

 

Velkommen til PÅ SPORET AV VÅR LITTERÆRE ARV. Du kan plukke akkurat så mange kvelder som passer deg. Kr. 100 pr. kveld, studenter kr. 50.

 

PÅ SPORET AV VÅR LITTERÆRE ARV er støttet av Bokåret 2019 – Nasjonalbiblioteket,  Fritt Ord og  Norsk Kulturråd,  Norsk forfattersentrum og Notodden kommune.

Denne arrangementserien er et samarbeid mellom prosjektgruppa: Inger Løken,  Kirsti Nina-Frønæs og Marianne Nedler Tinnes  og  Notodden bibliotek.

 

Bokåret 2019 - logo
Olav-Solberg_jpg - USN
Eli Storbekken Foto Kari Fajersson. Storbekken.no
Eg Heiter Halvor_1. Halvor Håkanes

Scroll to Top