Alf Kjetil Walgermo: Foto: Agnete Brun. Tom Roger Aadland. Foto: Arash Taheri

Bibelen blomstrer i samtidslitteraturen

 

Bibelens språk og fortellinger er uløselig knyttet til vår europeiske kulturarv. De manifisterer seg i alle kunstarter,  også i skjønnlitteraturen.

 

Alf Kjetil Walgermo, forfatter og kulturredaktør i Vårt land, viser dette  gjennom eksempler fra samtidslitteraturen.

Tom Roger Aadland,  låtskriver, vokalist og gitarist fremfører sine gjendiktinger av Dylans  religiøse  sangtekster.

 

Alf Kjetil Walgermo (f. 1977) kjem frå Sunnmøre og er busett i Oslo. Han har skrive fleire kritikarroste bøker for barn, ungdom og vaksne og er omsett til ei rekkje språk. Dei enkeltståande bøkene Mor og far i himmelen, Mitt bankande hjarte og Kjære søster kan lesast som ein trilogi om eksistensielle spørsmål. Til dagleg jobbar Walgermo som kulturredaktør i Vårt Land. (Samlaget)

Tom Roger Aadland norsk artist og tekstforfattar som lagar kritikarroste album med norskspråklege tekstar. Han gjendiktar Bob Dylan sine songtekstar til nynorsk. Tom Roger Aadland er fødd 26. april 1964 i Haugesund og voks opp i Vikebygd i Vindafjord kommune. Han bur i Oslo. (Alkunne)

 

PÅ SPORET AV VÅR LITTERÆRE ARV:

Til alle tider har forfattere latt seg inspirere av dem som har gått foran, helt fra antikken til våre dager. Referansene er mange, ofte er de skjulte, desto større er lesegleden når slike sammenhenger oppdages.

Gjennom høsten vil vi vise hvordan vår litterære arv gjenbrukes i dagens litteratur, film og dataspill.

Velkommen til PÅ SPORET AV VÅR LITTERÆRE ARV. Du kan plukke akkurat så mange kvelder som passer deg. Kr. 100 pr. kveld, studenter kr. 50.

PÅ SPORET AV VÅR LITTERÆRE ARV er støttet av Bokåret 2019 – Nasjonalbiblioteket,  Fritt Ord og  Norsk Kulturråd,  Norsk forfattersentrum og Notodden kommune.

Denne arrangementserien er et samarbeid mellom prosjektgruppa: Inger Løken,  Kirsti-Nina Frønæs og Marianne Nedler Tinnes  og  Notodden bibliotek.

 

Bokåret 2019 - logo

Scroll to Top