Hva virker trening mot, og hvorfor? Hvorfor virker trening i et fysiologisk perspektiv, spør Eva Maria Støa.

Populærvitenskapelig foredrag.

 

Eva Maria Støa har studert dette i forskningen sin, og har som fagområder: Bevegelsesfysiologi, fysisk aktivitet og helse, treningslære og treningsledelse.

 

Eva Maria Støa tok doktorgraden på  “The effect of training intensity, age and diet on aerobic capacity and metabolic risk factors: testing procedures and training interventions.”

Hun er førsteamanuensis ved Institutt for friluftsliv, idrett og kroppsøving.

Lørdagsuniversitetet - logoLørdagsuniversitetet er et samarbeid mellom Universitetet i Sørøst-Norge, og folkebiblioteker i Telemark, Vestfold og Buskerud. Foreleserne er forskere som er ansatt ved universitetet.

Vi trenger kunnskap, og den behøver ikke være gjemt bort i lærebøker og auditorier. En time på en lørdags formiddag er alt du trenger for å lære noe nytt. “På Lørdagsuniversitetet kan du høre foredrag om aktuelle temaer og bli med på diskusjonen etterpå.  Det er fint å kunne møtes og lære noe nytt, gjennom et kunnskapsbasert ordskifte.” (Petter Aasen, rektor ved USN og initativtaker)

Arrangementet er gratis, men billett må hentes ut på forhånd. Biblioteket vil følge myndighetenes smittevernråd under arrangementet.

Velkommen til Lørdagsuniversitetet!

 

Scroll to Top