FILM MED FOKUS – Kjønnsidentitet, hva er det?

Filmer: Min Pappa Marianne  og Girl 

Arrangementet er i samarbeid med Verdensdagen for psykisk helse hvor temaet i år er Spør mer. Vi har valgt å sette fokus på kjønnsidentitet.
Arrangementet består av film og samtale. Det er to filmer å velge mellom, Min Pappa Marianne og Girl. Velg hvilken film du vil se og bli med på samtalen med sexolog Beate Alstad og transmann Robin Bratlie i Livescenen etterpå.

Billett kr. 50,-  NB! Billetten til kinofilmen er også inngangsbilletten til samtalen etterpå.

Kl. 16:15 Film 1: Min pappa Marianne – 6 år/anbefales for ungdom og voksne – Billetter her
Man undrer aldri på hvordan det skal gå i ”Min pappa Marianne”, om et far-datterforhold som settes på prøve når pappaen kommer ut som kvinne. Men veien til den åpenbare slutten er usedvanlig vinnende.

Kl. 16:30 Film 2: Girl  – 12 år – Billetter her
15-årige Lara skal bli ballerina, og trener knallhardt sammen med sine medstudenter. Samtidig gjennomgår hun en hormonbehandling, som skal lede opp mot en
kjønnsbekreftende operasjon. Fortellingen, som er basert på en sann historie, skildrer en vakker far/datter-relasjon. I Girl er omgivelsene rundt stort sett støttende, men Lara møter likevel mange utfordringer i en indre kamp for å bli den hun ønsker å være.

kl. 18:15 Pause, vi forflytter oss fra kinosalene til Livescenen

Kl. 18:30 Samtale: Kjønnsidentitet – hva er det?  Sexolog Beate Alstad og transmann Robin Bratlie forteller; det du ikke visste om transpersoner og seksualitet.

Beate Alstadsexologisk rådgiver (NFKS,NACS), klinisk spesialist i psykiatrisk sykepleier, sykepleiefaglig veileder, veileder i sexologisk rådgivning og familie terapeut. Var med i styringsgruppen for boken ”Hva betyr ordene” i seksuell helse for unge voksne med forståelsesvanser, funksjonshemming. Tidligere fast skribent hver 14 dag i 6 år i TA, etterspurt foredragsholder og intervjues til andre landsdekkende aviser og sosiale medier . I 2017 fikk hun NSF Telemarks jubileumspris for sitt arbeid med å fremme seksuell helse.


Robin Bratlie – Utdannet skuespiller, psykiatrisk helsefagarbeider, coach, konsulent innen sexologisk rådgiving. Driver samtalegrupper for transpersoner og pårørende i Telemark og en gang i måneden på Helsestasjon for kjønn og sexualitet. 

Dette vil du ikke gå glipp av!

Velkommen!

 

Scroll to Top