DEN GYLNE DRAGE av Roland Schimmelpfennig

Fantastisk samtidsdramatikk skrevet av en av verdens mest anerkjente dramatikere!

En ung kinesisk gutt trekker en tann, og finner familien sin inne i sin egen munn. En ung flyvertinne finner tannen, og dermed også seg selv. Ei ung jente holdes fanget i en leilighet som ligger rett over kinarestauranten. Hun vet ikke at broren hennes jobber i restauranten – og at han har kommet til landet for å finne henne.

Handlingen i teaterstykket Den gylne drage” er lagt til en kinarestaurant. Vi møter de som jobber der – og de som spiser der. De fem skuespillerne spiller alle flere forskjellige roller, i en fantasifull og leken teaterform.

Den gylne drage er en forestilling om globalisering og kulturkollisjoner, men også om sommerfugleffekten; små hendelser på den andre siden av jorda kan få store ringvirkninger her i Norge.

Regissør Maren Bjørseth har hatt en kometkarriere, og har de siste årene jobbet ved en rekke teatre over hele landet. Hun jobber også mye i Nederland. Til Den gylne drage har hun med seg den tyske scenografen Katrin Bombe. Torgny Amdam, kjent som vokalist i rockebandet Amulet, lager ny musikk til forestillingen.

 

Velkommen til en teaterforestilling du neppe har sett maken til!

 

Skuespillere:
En ung kvinne: Mathilde A.J. Skarpsno
En ung mann: Patrik Asplund Stenseth
En mann: Stian Isaksen
En kvinne over seksti: Mari Dahl Sæther
En mann over seksti: Ola Otnes
Involverte:
Regi: Maren Bjørseth
Scenograf/kostyme: Katrin Bombe
Komponist: Torgny Amdam
Mask: Birgit Haugå
Lysdesign: Erik Spets Sandvik
Oversetter: Marianne Fisher

Scroll to Top