De Ubrukelige

De Ubrukelige tar nordnorsk råskap inn i parisersalongen, forener det komiske og tragiske med frekkhet og eleganse og vitaliserer norsk visemusikk med sine treffende tekster og lekne arrangementer. I sommer overrasket de et intetanende publikum ute i havgapet på Trænafestivalen, som ikke kunne annet enn å la seg rive med fra første låt. I mars ble de kåret til vinnere av Norsk Viseforums Rævspark-stipend, som tar for seg det beste av ny norsk visemusikk.

Duoen bestående av Christine Henriksen fra Finnsnes og Hallvard Høiberg fra Notodden slipper endelig sitt debutalbum “Sukker og margarin”. Albumet er produsert og mikset av spellemannsnominerte Bård Ingebrigtsen, som har laget prisbelønnete produksjoner med artister som Stein Torleif Bjella og Valkyrien.

Support: Dim Gray

Dim Gray er et Oslo-basert post-prog-band som henter inn elementer fra gamle folketoner i et framoverlent lydbilde. Bandet er drevet av et ønske om å tråkke opp nye stier, og eksperimenterer ofte med ukonvensjonelle låtstrukturer og produksjonsteknikker – men denne eventyrlystne innstillingen er rotfestet i solid håndverk med fokus på sterke melodier. I en industri som domineres av det oppskriftsmessige forsøker Dim Gray å servere noe annet.

Scroll to Top