Aktiv kropp, sterk hjerne – mentale effekter av fysisk aktivitet i naturen

Å være aktive ute i naturen er som balsam for sjelen. Men visste du at fysisk aktivitet også styrker hjernen og vår mentale kapasitet?

Forskning viser at fysisk aktivitet gjør deg både smartere, gladere og mentalt sterkere. Og at hjernen trolig er det organet som utvikles aller mest når du beveger deg!

På Bok & Blueshuset Notodden tirsdag 11. september vil du møte fire personer som alle har unike erfaringer med fysisk aktivitet og natur, mentale effekter og psykisk helse.

* JOHAN KAGGESTAD er kjent som friidrettstrener, rådgiver for Olympiatoppen og mangeårig sykkelkommentator på TV2. Han har skrevet boken GÅ og var med på å endre norsk psykiatri ved å få innført fysisk aktivitet på Modum bad. – Å gå er verdens beste mosjon for kropp og sinn, sier han.

* SIGRI SANDBERG er journalist og forfatter med sterk dragning mot natur. Sigri vil ta for seg «Den norske turen – og gleden ved å være ute!» Sigri har gitt ut ti bøker og skriver fast om natur og friluftsliv for Aftenpostens A-magasin, samt DNTs medlemsblad Fjell og Vidde. Se også www.sigri.no

* KRISTIAN HALL er forfatter av bøkene bøkene «Opp av avgrunnen» og «Glad igjen!». Kristian vil fortelle om hvordan aktive naturopplevelser hjalp ham ut av en mangeårig depresjon.

* OLE PETTER HJELLE er hjerneforsker og aktivitetslege. Det vil si at han gjerne går turer eller trener med pasientene sine, fremfor å skrive resepter til dem. Dessuten er han kåret til Norges beste foreleser! Hjelle er aktuell med boken «Sterk hjerne med aktiv kropp», og dette er også tittelen på innlegget hans.

Møtet avsluttes med panelsamtalen «Smartere, gladere og mentalt sterkere». Samtalen ledes av Anders Hall Grøterud fra Aktivitetsalliansen, og det blir anledning til å stille spørsmål fra salen.

Arrangementet er et samarbeid mellom Notodden turlag, Notodden kommune og Aktivitetsalliansen. Se aktivitetsalliansen.no

Scroll to Top