STOR INTERNASJONAL BLUESKVELD – A BLUES NIGHT TO REMEMBER

Det er igjen duket for en stor internasjonal blueskveld i Bok & Blueshuset på Notodden. A Blues Night To Remember ble en fantastisk opplevelse i oktober i fjor. Nå gjentar vi suksessen. Det er mange internasjonale band på turne i Norge i oktober, og søndag 21. oktober samles kremen av dem på Notodden.

I kjent stil trommer Notodden Blues Festival sammen et eventyrlig stjernelag av internasjonale og nasjonale artister og inviterer til lun festivalhygge i Bok og Blueshuset. Denne søndagskvelden vil det mildt sagt vrimle av prisbelønte bluesartister i Bluesbyen. De kommer fra alle kanter av landet for å samle seg til sosialisering og musisering på Notodden. Dette blir som en godt sammensatt festival med amerikanske favoritter som den amerikanske blues og soulfavoritten Curtis Salgado, det Canadiske stjerneskuddet Dawn Tylor Watson, Chicagos nye bluesyndlinger i populære Kilborn Alley Blues Band og norske JT Lauritsen og hans Buckshot Hunters. Dette blir en søndagskveld man vil huske lenge. Det blir i sannhet A Blues Night To Remember.

Curtis Salgado – USA

Endelig kan vi få oppleve magiske Curtis Salgado på Notodden – den formidable munnspilleren som er han innehaveren av en av nåtidens mest sjelfulle stemmer. Curtis Salgado har gitt ut ti album, og har mottatt i alt åtte Blues Music Awards.

Siden 2006 har Salgado kjempet lange og harde kamper mot kreften, men nå er han tilbake på scenen. I fjor vant han hele tre priser under Blues Music Award. Vi er kjempeglade for å kunne presentere denne artisten som nå, etter harde kamper mot kreften, er tilbake i toppsjiktet innen amerikansk blues, soul og R&B. Som de sier over there: “Award-winning soul, blues and R&B vocalist Curtis Salgado’s earth-shaking vocals and forceful harmonica playing have been devastating audiences around the world for over 30 years. You believe it when you hear it.

Dawn Tylor Watson – Canada

Møt en av bluesens mest aktuelle publikumsfavoritter og mest spennende nye stemmer. Dawn Tylor Watson kommer til Norge for første gang. Opplev dette fyrverkeriet sammen med hennes 7 mann sterke band i perfekte rammer på scenen i Bok & Blueshuset. Dawn Tylor Watson er bosatt i Canada, men kommer opprinnelig fra Manchester UK. Etter at Watson og bandet vant International Blues Challenge i Memphis i 2017, har de turnert kontinuerlig i USA og Europa. Dawn Tylor Watson blir en umiddelbar publikumsfavoritt på festivaler og klubber overalt hvor hun opptrer. I juni 2018 vil Dawn utgi den etterlengtede oppfølgeren til albumet Jawbreaker. Ikke gå ikke glipp av denne Norges-debuten. Kanskje er hun den nye Beth Hart? Her blir det blues og soul med full trøkk!

The Kilborn Alley Blues Band – USA

The Kilborn Alley Blues Band er Chicagos nye bluesyndlinger. De blander klassisk Chicago-blues med rock og soul fra sørstatene. Dette er bandets første tur til Norge. Det er en glede å kunne presentere dem på Notodden. The Kilborn Alley Blues Band har allerede flere fantastiske album bak seg, men det er gjennom deres fantastiske konsertopptredener at de har bygget sin popularitet. Det kan du oppleve på Bok & Blueshuset denne kvelden.

J.T. Lauritsen & the Buckshot Hunters – Norge

Norske JT Lauritsen & the Buckshot Hunters er et populært band både i Norge og i utlandet. Lauritsen mottok NBFs Bluespris under festivalåpningen i 2014. Han og bandet fikk tredjeplass under Europeiske blues Challenge (EBC) i Brussels året etterpå. J.T. Lauritsen & the Buckshot Hunters ga ut albumet Blue Eyed Soul, Vol 1 til stor anmelderjubel tidligere i år. Det er alltid hyggelig å ha dette «likandes» bandet på besøk.

Velkommen til en stor internasjonal blueskveld. Konsertstart er kl 19.00. Dørene åpner kl. 18.30. Konsertens varighet er kl 19 – 21. Billetter kr 250 kjøpes på www.bokogblueshuset.no eller i resepsjonen i Bok og Blueshuset. Hjertelig velkommen til «A Blues Night to Remember»!   

Scroll to Top