Blues Music Club

facebook_toppBlues Music Club Notodden (BMCN) ble opprettet litt på trass fordi tilgangen på bluesmusikk i norske plateforretninger (den gang det fantes slike) var nærmest lik null. I dag har plateklubben drøyt 2000 medlemmer, et eget medlemsblad og en platesamling som kan gi mang en bluesentusiast akutt behov for å handle musikk. 


Blues Music Club Notodden ble stiftet i 2000 og eies av Europas Blues Senter, Notodden Blues Festival og Øyvind Sauarlia fra plateselskapet Grammofon. BMCN blir drevet etter bokklubbprinsippet tilbyr både norsk og utenlandsk blues i sin katalog eller som månedens plate. BMCN tilbyr ikke bare CD-plater men også dvd, vinyl, fagbøker og andre bluesrelaterte varer. Medlemsbladet kommer ut syv ganger i året. Redaktør er daglig leder i Blues Music Club Notodden, Jostein Forsberg, mens Nina Hegna jobber med å drive selve klubben.

BMCN hadde 450 medlemmer etter utgivelsen av det første medlemsbladet i august 2000. I mai 2001 rundet klubben 1000 medlemmer. I dag er det nesten 2000 som mottar medlemsblad og gunstige tilbud. Hovedmarkedet til BMCN er i første omgang Norge, men klubben har også medlemmer i Sverige og Danmark.

– Siden starten kan vi se at eksistensen av BMCN har betydning både for publikum/forbrukere og for norske musikere. Det har blitt solgt overraskende mye norsk bluesmusikk gjennom BMCN. Det har vist seg at norske musikere har problemer med å nå publikum med sine produkter gjennom de tradisjonelle plateforretningene, og det norske publikummet kjøper gjerne norske bluesutgivelser. På uventet vis ble BMCN dermed på kort tid en viktig aktør også i norsk kulturliv, sier Nina Hegna, som gleder seg til Bok og blueshuset åpner dørene. Der vil BMCN få sitt eget utsalg.

Scroll to Top