Utstillingsåpning: Tegninger og illustrasjonene til boka «Zen og kunsten å fiske ørret». Kunstneren Dag Bratbergsengen leser. Bokbad i biblioteket ved Svein Hauge.


Om kunstneren:

Trond Andersson ble født på Notodden i 1947. Flytta til Ål i Hallingdal i 1976.

Billedkunstner, bokillustratør, grafisk formgiver og fagprosaforfatter.

Andersson har hatt en rekke separatutstillinger og deltatt på flere utstillinger i inn- og utland. Som illustratør er hans arbeider ofte inspirert av norsk folkekunst, sagn og eventyrtradisjon.

Han har også deltatt i flere store datakunstprosjekt i landskap og vunnet priser for sin plakatkunst. Størstedelen av hans plakatarbeider er nå overtatt og forvaltes av Nasjonalbiblioteket i Oslo. Nå arbeider Andersson hovedsaklig med frie blyanttegninger:

«Ideér til tegningene finner jeg som regel i naturen. Det er sjelden de store landskapene, men heller de små detaljene som opptar meg. Det kan være forvridde rester av eldgamle furutrær i Norge eller to tusen år gamle oliventrær fra sydligere strøk. Det er ikke tingenes nøyaktige gjengivelsen, men den organiske formen som opptar meg. Slik blir tingen et utgangspunkt for bildene. Ved tegnebordet dukker det opp nye ideer og  innfall. Slik styres bildene fram mot det endelige resultat».

Fiskeren og forfatteren:

Trond Andersson har skrevet flere bøker om sportsfiske enten aleine eller sammen med forfatterkollegaer (og sportsfiskere) som Per Erik Borge og Svein Sæter. Den siste boka til Andersson, «Ørreten napper», blei utgitt i 2015.

«ØRRETEN NAPPER»:

FRA ANMELDELSENE I 2015:

La meg si det med en gang, dette er en nydelig bok!

Trond Anderssons nye bok om aktivt markfiske i elver og vann legger

seg på øverste hylle av det jeg har sett av norske fiskebøker. Liker du

ørretfiske, og er det en bok du skal kjøpe i år, så er det denne!

Et klart terningkast 6.

Asgeir Alvestad

Asgeirs blogg (Pure Fishing)

MARKFISKEREN OVER ALLE MARKFISKERE

Trond Andersson forholder seg til meitemark som Mozart forholdt seg til et klaviatur. Er du en markfisker som ikke får napp, er du dum hvis du ikke leser videre.

Kjetil Østli

Harvest

MESTERLIG OM MARKFISKE

Andersson er en storhet innen norsk ørretfiske … «Ørreten napper» vil

tilføre enhver bokhylle noe den mangler, og trenger. Løp og kjøp.

Endre Hopland

Hooked.no

Trond Andersson har laga eit nyttig forsvarsskrift

for den moderne makkfiskaren.

Sjur Haga Bringeland

(musikar og fast musikkmeldar i Dag og tid).

Dag og Tid

TV-programmer:

Han har deltatt i en rekke TV-programmer på NRK og TV2. Kanskje noen husker NRK-filmen «Der satt`n» hvor en del er fra Tinnåa? «A tale of Two Anglers» var en serie han laget sammen med den engelske sportfiskelegenden Chris Yates. Den var produsert for TV2, men er vist i en rekke land verden over. Han deltok også i NRKs storsatsning om sportsfiske som blei vist nå i september.

Medlemsskap:

NBK = Norske Billedkunstnere

Scroll to Top